Bu adama dikkat!Hakikaten herseyi yaptirabiliyor kopeklere!

href="http://www.cesarmillaninc.com/products/cesarsway.php">

29 Mayıs 2007 Salı

Bak sen su yogurda!!


Bir arkadasim yollamis bu yaziyi bende yogurt hastasiyim cok severim meger ne faydalari varmis bir bakin hele.....Su resimdekine bakin belliki ev yapimi ne guzeldir hmmmmm...

Yoğurdun, doğal bir nefes kokusu ve diş taşı önleyicisi olduğu ortaya çıktı. Japonya'da yapılan ve sonuçları İngiltere'de yayımlanan araştırmalar, şekersiz yoğurdun nefes kokusunu giderdiği, diş taşı ve dişeti iltihaplarını doğal yollardan önlediğini ortaya koydu. Araştırma kapsamında 6 hafta boyunca günde bir porsiyon yoğurt yiyenlerin %80'inde nefes kokusuna yol açan hidrojen sülfit düzeyinin düştüğünübelirten Japon bilim adamları, yoğurdun içeriğindeki maddelerin bu rahatsızlıkları önlediğini vurguladı.İngiliz Diş Sağlığı Vakfı yöneticileri de araştırma sonuçlarını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
Yararları saymakla bitmeyen yoğurdun, yağ yakma özelliğiyle çabuk kilovermek ve özellikle karın bölgesindeki fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için ideal bir besin olduğu belirlendi.ABD'de yapılan bir araştırmada, düşük kalorili rejimlerine yoğurtseçeneğini ekleyen ve günde üç öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların,yoğurtsuz bir diyet programı uygulayanlara oranla yüzde 22 daha fazla kiloverdikleri ve yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi. Yoğurt yiyenlerin ayrıca, karın bölgelerinde yüzde 81 daha fazla yağ yaktıklarıortaya çıktı. Tennessee Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya katılanlardanDr. Michael Zemel, yoğurt yiyenlerin ortalama 7 kg olan kilo verme seviyesinden daha fazla kilo vermekle kalmadıklarını, aynı zamanda kaskütlesini dediğerlerine oranla iki kat fazla koruduklarını belirtti.Dr. Zemel, kas kütlesini korumanın diyet yapanlarda önemli bir konuolduğunu belirterek, "Önemli olan yağ yakmak, kas değil. Kaslar kaloriyakmaya yardımcı oluyor, ancak kilo verirken kas kütlesi de kaybediliyor.Bu duruma karşı en iyi çözüm, kalsiyum ve protein ağırlıklı bir diyet,yani yoğurt seçeneği" diye konuştu.Sonuçları Uluslararası Obezite Dergisi'nin Nisan sayısında yayınlanacak araştırmayla ilgili bilim adamları, düşük yağ oranlı süt ürünlerinden oluşan kalsiyum ve protein ağırlıklı diyetin, yağ yakma ve kilo vermekiçin ideal olduğunu vurguluyorlar..

Iste boyle diyorlar bilenler.

1 yorum:

BALDAN TATLI dedi ki...

Yoğurt bin derde deva denir. Ne kadar doğru. Ben anca pastörize sütü Tefal yoğurt makinamda yapıyordum. Oğlum yeni doğduğunda annem almıştı. Ama şimdi eşim evde yapılan yoğurtların çok tatlı olduğunu söylediği için hazır olana yöneliyoruz maalesef. Yaptığın değişiklik için teşekkür ederim Baldan- tatli ile ilgili olan hani. Sevgiyle..