Bu adama dikkat!Hakikaten herseyi yaptirabiliyor kopeklere!

href="http://www.cesarmillaninc.com/products/cesarsway.php">

29 Eylül 2007 Cumartesi

Siz ne dersiniz??

Herkese gunaydin...
Guzel bir cumartesi sabahi evdeki kutularin arasinda uyandim,bugun yapacak o kadar cok is varki ilerleyen saatlerde oturamam bu bilgisayarin basina dedim ve maillerimi kontrole oturdum bu gelen guzel fikra ile gunum harika gececek sizlerinde begeneceginizi umuyorum...
Sevgilerle....

Tanrı dünyayı yarattığı zaman gelecekteki ulusların temsilcilerini yanına çağırmış her birine ikişer erdem vermiş...
İsviçrelilere ; Düzenlilik ve Yasalara saygı ...
İngilizlere ; Soğukkanlılık ve asalet ...
Japonlara ; Çalışkanlık ve Sabır ...
İtalyanlara ; Neşe ve Romantizm ....
Fransızlara ; Şarap ve güzel yemekler ....
Türklere ; Zeka ve Dürüstlük ve Tayyip sevgisi ....
Meleklerden biri bu dağıtımdan sonra Tanrı'ya sormuş ?
"Bütün uluslara ikişer erdem verdiniz ama Türklere üç tane".
"Evet ama" demiş Tanrı "sadece ikisini kullanabilecekler"
Böylece;
Bir Türk zeki ve Tayyip ci olduğu zaman dürüst olmayacaktır...
Bir Türk dürüst ve Tayyip ci olduğu zaman zeki olmayacaktır...
Bir Türk hem zeki hem de dürüst olduğu zaman Tayyip'ci olmayacaktır...

26 Eylül 2007 Çarşamba

Tasiniyoruz..............

Merhaba arkadaslar,
Cok fazla ziyaret edemiyorum blogumu ama yorumlariniz emailime geldigi icin okuyorum hemde cok tesekkur ediyorum sizlere.
Cok sevimli bir ev bulduk oraya tasinmaya karar verdik.Komsularimlada tanistim bir tarafimda Ispanyollar diger tarafta Hintliler karsida Afrikali bir cift var simdilik bunlarla tanistim.Cok uluslu bir sokak anlayacaginiz.Tek istedigim soyle kafama gore bir komsum olsun bu sefer, zira bu ulkede henuz kafama gore bir komsu bulabilmis degilim.Izmir'deki Sibel'imin ustune gul koklamayacagim tabiki ama hani iki laf edecek birileri olur insallah bu sokakta:))Yoksa Sibel'imin ustune komsu yok olamazda...
Bu 2 hafta boyunca tasinma ile cok mesgul olacagim hatta broadbandi ne zaman yeni eve tasiyacaklar bilemiyorum.Bir sure yazamasam merak etmeyin beni oldumu?Eger esya toplamaya yardima gelmek isteyen olursa basim ustunde yeri var:))))..
Simdilik hoscakalin...

22 Eylül 2007 Cumartesi

Yil 2029, baba 41, kizi 18 yasinda ve soruyor.....


> > > > > > "Baba bizim bayragimizda sizin zamaninizda Ay-yildiz varmis neden simdi haç isareti ve anlamini bilmedigim renkler var?

> > >> > > iki arkadas okulda tavan arasinda eski bir atlas bulmustuk, o atlasta görduk, daha önce Edirne'den Kars'a kadar Turkiye topragi imis, simdi neden o haritanin 1/5'ine Turkiye diyoruz?

> > >> > > Eskiden her mahallede 1 yada 2 cami varken, simdi neden her ilde bir cami var, dedem bahsetmisti daha önce ezan denen bir sey varmis, gunde 5 defa camilerden okunurmus simdi bu çan sesleri ne baba?

> > >> > > Filistinlilerin zamaninda topraklarini parça parça satarak İsrail'in kurulmasina sebep olduklarini hiç mi bir yerde okumadiniz da, topraklarimizi sattirip simdi bu ufacik alana bizi hapsettiniz. Siz atalarinizdan! böyle mi aldiniz bu topraklari, emaneti böyle mi korudunuz. Gunden gune topraklarimiz satilirken siz uyuyor muydunuz baba?

> > >> > > Baba kuçukken herkesin beni Aybuke diye çagirdigini hatirlar gibiyim simdi neden bana Angel diyorlar, beni kulagima Angel ismini ezanla sen mi söyledin?

> > >> > > Bizim evin önunden tanklarla geçen Amerikan askerleri kim baba? Hergun bize hakaret ederek ve sizi her gördukleri yerde coplayarak demokrasi! mi getirdiler baba? Bize okulda demokrasinin tanimini daha farkli ögretiler sanki

> > >> > > Elime geçen gun bir kitap geçti baba, senin gençliginden kalan. Biz Ankara'ya tasinmazdan önce memleketimizin ismi Gaziantep'mis ve 6317 sehit vererek "Gazi" lik unvanini kazanmis. Neden simdi oraya kurdistan diyorlar baba.

> > >> > > Baba hani sizlere kurtlerle Turkler kardestir demisler, peki kardeslerim neden bizi öldurup ulkemizde ayri devlet kurdular.

> > >> > > Baba o kitapta Ataturk diye birinden de bahsetmisti. O her kimse 1933'te Bursa'da bir nutuk vermis, ben simdi bile ne kastettigini anlayabiliyorken sizin gençliginiz bu kadar mi cahildi de o uyarilari dikkate almadiniz.

> > > > > > Simdiki kurdistan topraginda yer alan Suleymaniye'de askerimizin basina çuval geçirmisler ve sen o dönemde gençtin, hiç mi kanin donmadi baba. Neden hesap sormadiniz bunlari görmezden gelen yöneticilerinize?

> > >> > > O az önce bahsettigim Ataturk size bir hitabe yazmis ve sizi hain yöneticilere ve usaklara karsi uyarmis ve hitabenin sonunda da "Muhtaç oldugun kudret damarlarindaki asil kanda mevcuttur." demis. Baba kaniniz okadar bozuk mu ki ulkemizi bu hale getirenlerin yakasina yapismadiniz.

> > >> > > Baba Turkiyeli ne demek, biz Turk çocugu degil miyiz, soyumuz belli degil mi bizim, o kitapta okumustum "Ne mutlu Turkum diyene" yaziyordu. Peki, baba ben neden mutlu degilim. Turkum demek suçsa ve kötu bir seyse siz eskiden neden söylerdiniz.

> > >> > > Baba biz Kurtulus Savasi denen bir sey yasamisiz, kitaba göre dunyanin gördugu en sanli savasmis ve o savasta 4 milyon sehit vermisiz. Madem bu vatandan bu kadar kolay vazgeçecektiniz de neden o kadar sehit verdiniz.

> > >> > > Hiç mi kitap okumadiniz, hiç mi sizi uyaran olmadi, hiç mi göremediniz ulkemizin peskes çekildigini, eger farkinda olduysaniz ve duygusuzca evinizde oturduysaniz sizin o hainlerden ne farkiniz kaldi. Allah'in huzuruna hangi yuzle çikacaksiniz baba. "Vatan sevgisi imandandir" diye bir hadis varken hadi diyelim ki Turklugunuzden vazgeçtiniz bari İslam'in emrine uysaydiniz. Senin eski cd'lerden dinledim baba, bizim de bir İstiklal Ma rsimiz varmis, o marsi yalnizca köru körune ezberlediniz mi? Atalarimiz sizi her firsatta uyarmis, demis ki "Ey Turk titre ve kendine dön."Baba ne zaman titreyeceksiniz, Ankara'yi da kaybettikten sonra mi? Bundan 13 yil önce titremediyseniz eger artik hiç bir sey titretemez sizi.

> > >> > > Baba sen son bagimsiz olan Turkiye Cumhuriyetini gördun."Ya devlet basa,ya kuzgun lese" diyebilecek bir Hasan Tahsin,bir sehit sahin,bir Sutçu İmam yok muydu aranizda?Yaziklar olsun baba sizin gençliginize!

> > >> > > Bu gunleri görecegime hiç dogmasaydim baba. Turklugunuzden utanmadiniz hiç olmazsa insanliginizdan utansaydiniz baba. Bu vatan göz göre göre altinizdan kayarken hiç olmazsa "SEREFİNİZLE ÖLEMEDİNİZ Mİ?"
Arkadaslar yaziyi okuyunca cok begendim ve sizinle paylasmak istedim. Aci ama gercek olmaz insallah....

18 Eylül 2007 Salı

Yardim!!!!

Merhaba Arkadaslar,
Benim bir sorunum var bir blog ile ilgili.Cok sevdigim arkadasim 'Evin Kedisi' adindaki blogu yaziyor ve ben her nedense onun bloguna yorum yazamiyorum.Blog aciliyor ama hicbir yeri tiklayamiyorum,yorum yazamiyorum.Bu arkadasimin blogunu eskiden baska bir template ile yaziyordu o zaman yazabiliyordum ama son aylarda seklini degistirdiginden beri yazamiyorum.Baska bilgisayarlardan oluyor ama benimkinden olmuyor.
Nereye bakmam lazim ayarlarlami ilgilidir bu?Yardim edin bana lutfen...
Tesekkurler:))

17 Eylül 2007 Pazartesi

Anneannemizin dogum gununden...

Allah sana uzun saglikli harika yeni yaslar versin birtanem benim.

Iste ugruna canimin feda olabilecegi annecigime kizimla supriz parti yaptik dogum gununde, Ona harika bir yemek yaptik beraber. Sonrada pastasini yedik.Machs'e Ssssst yalama pastayi dedik diye kizip camdan disari seyretti,merak etmeyin sonra verdik pastadan canim:))
Bu seneki tatil resimlerini sizlerle yavas yavas paylasacagim,onlara ne bakmaya nede dusunmeye gucum var.Henuz kendime gelemedim,hala aklim fikrim gelemedi Manchester'a.Bu yuzden geriye donuk guzel anilarimizi yazacagim zaman zaman.
Annemin bluzu guzelmi sizce:))?(Benim hediyemde!!!!!!!)

14 Eylül 2007 Cuma

Hiperaktif Madeleine'ye annesinin cizdigi son



Herkese Merhaba,
Ingiltere'ye dondugumden beri yine en basindan tum dikkatimle izledigim bu hikayeye odaklandim yine.
Duyduklarima inanamiyorum gercekten.Kucuk kizin annesinin onu hiperaktif oldugu icin ve onun pesinden kosacak enerjisinin yetmedigi icin uyku ilaclari vererek sakinlestirdigini ve uyuttugunu soyluyor Portekiz polisi ve Birmingham'daki laboratuvardan cikan sonuclar.
Ailenin kiraladigi arabada ve tatil evlerinde bulunan vucut sivisi ve sac orneklerinde fazla miktarda uyku ilacinin kucuk izin vucudunda oldugu yapilan tahliller sonucunda kanitlandi.
Su anda hala teoride annenin bu ilaci kiza verdigi ve onu uyuttugu ardindanda gogsunu gere gere arkadaslariyla yemege gittigi savunuluyor.Kizin minik vucuduna fazla gelen ilac yuzundende bir daha uyanamadigi......
Suc ispat edilene kadar herkse sucsuzdur.Su anda onlarda bu konumdalar.Ama hersey ortaya cikacak.
Aileyi Portekiz polisi tekrar cagirdi sanirim gittiler yada gitmek uzere hazirlaniyorlar.Bu arada geride kalan ikizlere devlet mi el koyacak yoksa Kate McCann'in istedigi olacakda anneanneleri mi ikizlere bakacak henuz belli degil.
Insan neler olacagini asla bilemiyor degilmi?Eger bilse doktor olan anne ve baba hic kizlarina boyle bir son cizerlermiydi?
Etrafimda cocugu olsun diye milyarlari doken korkunc hormon ignelerinin acisina katlanan o kadar cok kadin, cift var ki..
Iste buna hayat deniyor galiba .Cocugu olan kiymetini bilemiyor ki biran once uyusun da arkadaslarimla yemege gidebileyim diye onu uyku ilaci ile uyutuyor olmayanda cocugu olsun diye oldugu hormon ignelerinin acisi huzursuzlugu ile gecelerce uykusuz kaliyor.....
Allah herseyin hayirlisini versin hepimize...
Sevgiyle kalin.

6 Eylül 2007 Perşembe

Eve Donus


Iste geldik bu sevimsiz Manchester'a.Sevmiyorum bu ulkeyi!!!
Annemi ozledim simdiden...
Baska diyecek birsey yok,yandaki resimdeki gibi simsekler cakiyor beynimde surekli....

2 Eylül 2007 Pazar

Saltanat bitiyor


Kendimi cok kotu hissediyorum.Uzgunum.Donus vakti geldi iste 1 sene boyunca gun gun saydigim o gunler geldi ve gecti.

Harika kelimesi yeterli bile degil gecirdigim gunlerin guzelligi icin ama bitti.

Hersey bir kenara annemi birakip gidecek olmak beni cok uzuyor.Keske onun gelebilme sansi oldugunu bilsem bu beni cok daha huzurlu yapardi ama oda soz konusu degil cunku benden ona emanet olan kopegim Machs cok yaslanmis ve arka bacaginda bir ur cikmis neredeyse bir orta boy seftali kadar surekli pansuman ve ilgi gerekli ve gecmesi mumkun olmayan bir ur.Anneme eskisinden daha muhtac yazmak bile istemiyorum ama belki seneye gormek nasip olmayacak Machs'i.

Annem de dogal olarak onu birakip carsiya bile gidip uzun kalmazken Ingilteye gelmesini dusunmek imkansiz olur.

Isin komik hatta dusunulmesi gereken tarafi ise ben buradan giderken hic mutlu olmuyorum zaten yol boyunca gozumden yas eksik olmuyor gidincede sanki esimi bu ayriliga sebep mi goruyorum kafamda biryerlerde bilinmez sarilasim bile gelmiyor ona.Neden bilmem ama onun buna cok uzuldugunu biliyorum hic mutlu olmuyormusun evine geldiginde diyor her sene bir stres yasiyoruz daha havaalanindan eve giderken:(.

Annem herseyden onemli benim icin hemde herseyden onun icin ezip gecemeyecegim hicbirsey yok bu dunyada olamazda!!!

Babamida seviyorum tabiki ama annem bambaska.

İste buradaki son pazar gunumde bunlari hissediyorum.Anacigim mutfakta cay yapiyor az once ona guzel bir yasemin aldik balkonun en guzel kosesine koyduk umarim cok guzel acar da oda her sabah mutlu olur.

Bodrum Izmir Cesme Kusadasi ve Didim de geciridigm guzel gunlerde cok guzel fotolar cektim tabiki onlarida yazip resimlerini koyacagim ama once ruhi dengemi bulmam gerek su an tek hissedebildigim annemin gormemesi icin hep icime attigim gozyaslarim.
Neyse simdilik benden bu kadar beni yalniz birakmayin oldumu?????
Sevgiyle kalin........................